Anton Emil

Katollisempi kuin luulit

Aikamatkoja Suomen historiaan
27,90€

Emil Antonin Katolisempi kuin luulit (Kirjapaja) vie lukijansa aikamatkoille Suomen historiaan ja nykyisyyteen, 1100-luvulta 2000-luvulle saakka. Teos paljastaa, että kulttuurimme ei ole aivan niin umpiluterilainen kuin luulisi.

Suomen kirjoitettu historia alkaa Köyliönjärven pyhimystarinasta, jonka jälkeen maamme oli katolinen noin neljänsadan vuoden ajan. Katolinen vaikutus ei kadonnut reformaation jälkeenkään, vaan se on kulkenut Suomen ja suomalaisuuden rinnalla monin yllättävinkin tavoin vuosisadasta toiseen.

"Luterilaisuus on muovannut suomalaista yhteiskuntaa nyt suunnilleen yhtä kauan kuin katolisuus sitä ennen", Emil Anton kirjoittaa. "1500-luvun jälkeen viralliseksi tullut luterilaisuus ei merkinnyt katolisuuden loppua", Anton toteaa. "Suomen ja suomalaisuuden ymmärtäminen edellyttää luterilaisuuden ymmärtämistä, ja luterilaisuuden ymmärtäminen edellyttää katolisuuden ymmärtämistä."

Monet kulttuuriset asiat ja suomalaisuuden erityispiirteet ovat tavalla tai toisella sidoksissa uskontoon. Kirjassa lainataan muun muassa viime vuonna edesmennyttä toimittajaa Ilkka Malmbergia, joka eräässä reportaasissaan leikittelee ajatuksella katolisesta Suomesta.  

Teoksen sisältämät kirjallisuus-, taide- ja menovinkit laajentavat lukuelämystä ja houkuttelevat merkitykselliseen koti- ja ulkomaanmatkailuun, mielen ja ruumiin pyhiinvaellukselle.

Saatavuus: varastossa

Tarkat tiedot

Tuotekoodi 9789522886200
Kustantaja Kirjapaja Oy
Tekijä Anton Emil
Julkaisuajankohta 2017
Sidonta Sidottu
Sivumäärä 160