Auvinen Ville

Jeesus

Tätä on kristinusko
5,00€ / ( Normaalihinta 17,00€ / sis. 10 % ALV.)

Jeesus oli Galilean juutalainen, joka jo omana aikanaan aiheutti liikehdintää. Toiset liittyivät häneen, toiset taas vihasivat häntä. Miksi? Minkälainen oli se Jumalan valtakunta, jota Jeesus opetti ja johon hän kutsui ihmisiä sisälle? Miksi maalaisopettaja, joka ei pyrkinyt nostattamaan aseellista vallankumousta, teloitettiin pahimmille rikollisille tarkoitetulla tavalla?

Jeesuksen kuoleman jälkeen syntynyt kristillinen seurakunta, joka uskoi hänen nousseen kuolleista, levisi pian juutalaisten keskuudesta koko kreikkalaiseen ja roomalaiseen maailmaan. Miksi Jeesus-liike ei jäänyt vain yhdeksi juutalaiseksi lahkoksi muiden joukossa? Mitä varhaiset kristityt, jotka eivät olleet itse nähneet ja kuulleet Jeesusta, tiesivät hänestä ja hänen elämästään?

Ville Auvinen on Uuden testamentin eksegetiikan tohtori. Hän on tutkinut mm. historian Jeesusta, varhaisjuutalaisuuden opetusta rukouksesta sekä varhaiskristittyjen Vanhan testamentin tulkintaa ja käyttöä. Sivumäärä: 147, kuuluu Tätä on kristinusko -sarjaan.

Saatavuus: varastossa

Tarkat tiedot

Tuotekoodi 9789518885699
Syvyys 15 mm
Paino 226 g
Kustantaja Perussanoma Oy
Tekijä Auvinen Ville
Julkaisuajankohta 2011
Sidonta Sidottu
Sivumäärä 150