Norvanto Jukka

GENESIS

Evankeliumi Mooseksen mukaan
7,00€ / ( Normaalihinta 25,00€ / sis. 10 % ALV.)

Raamatussa on neljä evankeliumia, mutta viisi Mooseksen kirjaa.

Vanhan testamentin sivuilla kerrotaan, kuinka kansan keskuudesta nousi aika ajoin esiin profeettoja, jotka muistuttavat israelilaisia Jumalan tahdosta. He muistuttivat kansaa myös liiton ehdoista, joihin sisältyi sekä siunauksia että kirouksia. Kansa alkoi vähitellen oppia, että Jumala kunnioittaa liittoa. Hän itse toimii ilmoittamansa lain mukaan ja edellyttää samaa myös kansaltaan.

Ihmeellisesti näiden tietyllä tavalla helposti ymmärrettävien viestien lomaan tai sisään liittyi myös jotakin enemmän ja syvällisempää. Jotakin sellaista, joka viittaa johonkin muuhunkin kuin juuri käsillä olevaan tapahtumaan tai aikaan. Jo Vanhassa testamentti itse näkee kirjoituksissaan viittauksia henkilöön, joka kerran tulisi maailmaan ja jossa tulisi näkyviin täydellisenä se, jonka tuloa tuossa vaiheessa vasta enemmän tai vähemmän selvästi aavisteltiin. Tosin joissakin yhteyksissä lupaus tulevasta - Messiaasta eli Jumalan Voidellusta - annetaan selväkielisestikin.

Jumala valmisti maailmaa tuhansien vuosien ajan Jeesuksen tulolle. Niinpä Vanhan testamentin sivuilta voi löytää Jeesukseen ja evankeliumiin viittaavia tapahtumia, henkilöitä ja myös periaatteita, jopa suoria ennustuksia.  Tässä teoksessa niitä etsitään erityisesti Ensimmäisestä Mooseksen kirjasta, Genesiksestä.

Sivumäärä: n. 200

Saatavuus: varastossa

Tarkat tiedot

Tuotekoodi 9789518887051
Syvyys 20 mm
Paino 350 g
Kustantaja Perussanoma Oy
Tekijä Norvanto Jukka
Julkaisuajankohta 2014
Sidonta Sidottu
Sivumäärä 203