Junkkaala Timo, Kuusanmäki Erkki

Suomen tarina

29,00€

Miten Suomesta tuli Suomi

Suomen matka hallan ja sotien runtelemasta köyhästä Euroopan periferiasta maailman vauraimpien hyvinvointivaltioiden joukkoon hakee vertaistaan. Selviytyminen idän ja lännen rajamaana mahdottomilta tuntuvien vaiheiden kautta on yksi maailmanhistorian hämmästyttävimmistä tarinoista. Olemmeko kylmän ja pimeän sitkeyttämä, slaavilaisen melankolian, ruotsalaisen solidaarisuuden ja saksalaisen tehokkuuden outo risteytys, joka on oppinut pitkien etäisyyksien maassa tulemaan toimeen omillaan – ja torjumaan kaiken vieraan?

Ei ole toista maata, jossa kiitosvirretkin lauletaan mollissa ja suosituin joululaulu kertoo häkkiin vangitusta linnusta. ”Sanomaton ikävöinti oli heidän katseessaan”, kirjoitti Maila Talvio kuvatessaan tangoa, joka valtasi suomalaisten sielun. Mutta mikä on ollut Suomen selviytymisen salaisuus? Ehkä Bo Carpelan tuli kuvanneeksi jotain olennaista käyttäessään ilmaisua negatiivinen kyky. Hän tarkoitti sillä taitoa muuttaa tappio, voimattomuus ja epävarmuus henkiseksi voitoksi. Siksikö täällä kaikki haluavat yhä uudelleen katsoa elokuvan, jossa sanotaan, että toiseksi tuli pieni sisukas Suomi?

Tämä kirja on kirjoitettu niille, jotka pohtivat, mitä on olla suomalainen. Lähtökohtana on ajatus, että vain sellaisella kansalla, joka tuntee menneisyytensä, on mahdollisuus hyvään tulevaisuuteen.

Kirja antaa helposti luettavissa välähdyksissä perustiedot Suomen historiasta. Se voi olla avuksi vaikka maahanmuuttajien kotoutuksessa, mutta antaa pohdittavaa asiantuntijoillekin: Onko kirjaan onnistuttu valitsemaan olennaisimmat asiat ja tapahtumat Suomen kiehtovasta matkasta?

Saatavuus: varastossa

Tarkat tiedot

Tuotekoodi 9789525671582.
Leveys 210 mm
Korkeus 195 mm
Paino 1,20 kg
Kustantaja AtlasArt
Tekijä Junkkaala Timo, Kuusanmäki Erkki
Julkaisuajankohta 2017
Sidonta Sidottu
Sivumäärä 232