Keskitalo Timo

Risti ja häpeä

20,00€

Evankeliumin kertominen muslimeille avaa Raamatusta kultakaivoksen, jonka et tiennyt edes olevan olemassa.Kuvaukset erilaisista kulttuureista ja niiden painotuksista saattavat olla vaarallisia ja yksittäinen ihminen voi kokea ne jopa loukkaaviksi.

Toisaalta kulttuurien yleistykset ovat erittäin hyödyllisiä ja auttavat ymmärtämisessä. Jos emme ymmärrä toisenlaisesta kulttuurista tulevan ihmisen käytösmalleja, meillä on taipumus suhtautua häneen tuomitsevasti. Kielteinen asenne heijastuu kasvoistamme ja sanoistamme. Silloin meistä ei välity kristillistä lähimmäisenrakkautta, emmekä osaa kertoa evankeliumia vastaanotettavassa muodossa.

Tässä kirjassa tutustumme muslimikulttuurien tapaan ajatella. Pyrkimättä sulkemaan ketään määritelmämme laatikkoon on tarkoituksena antaa lukijalle hyödyllisiä työkaluja avuksi kanssakäymiseen muslimien kanssa.Kirjan pääteesi on, että muslimi ymmärtää olevansa osa yhteisöä, jossa jokainen päätös vaikuttaa koko yhteisöön, toisin kuin mihin olemme länsimaisessa yhteiskunnassa tottuneet. Siksi hän ei tee mitään vain omana itsenään, vaan yhteisö, tai ainakin yhteisön, etu päättää hänen elämästään. Hänen asemansa ja hänen sukunsa asema yhteisössä määritellään ensisijaisesti häpeän ja kunnian kautta. Siksi evankeliumi tulee kertoa muslimille tämän keskeisimmän identiteettiä määrittävän todellisuuden kautta.Riemullisena sivutuotteena ymmärrämme itsekin evankeliumia paremmin.

Löydämme Raamatusta uuden kultakaivoksen ja saamme nauttia uskomattoman hienoista aarteista, joiden emme tienneet olevan edes olemassa. Näillä saatesanoilla haluan toivottaa lukijalle löytämisen iloa. - Timo Keskitalo

Saatavuus: varastossa

Tarkat tiedot

Tuotekoodi 9789515853356.
Pakkauskoko 10
Leveys 130 mm
Korkeus 210 mm
Syvyys 12 mm
Paino 140 g
Kustantaja Kuva ja sana Oy
Tekijä Keskitalo Timo
Julkaisuajankohta 2017
Sidonta Nidottu
Sivumäärä 125

Liittyvät tuotteet